Dilluns 5 de setembre:
20h - Gran Manifestació
Concentració a la pl. de Catalunya i marxa fins el CAP
No al tancament d'urgències!

dijous, 18 d’agost del 2011

REUNIÓ COMISSIÓ MCR (17-8-2011):



-          Ordre del dia:
·         Ajuntament.
·         Propostes de mobilització (Xarxes socials i difusió a la xarxa, Difusió, Accions)
·         Manifestació 5-setembre.
·         Difusions i retallades en altre àmbits (Educació).
·         15-M.
-          AJUNTAMENT:
·         Hem de parlar amb l’Ajuntament per comunicar-los que vam decidir que no volem que aparegui el logotip de l’Ajuntament en les mobilitzacions ciutadanes que convoquem des de MCR.
·         Com que l’Ajuntament comentava que s’havia reunit amb el l’ICS, s’acorda demanar la informació d’aquesta reunió (les actes) ¿També parlem de demanar reunir-nos amb ells?
·         S’acorda demanar a l’Ajuntament que col·laborin més activament en la difusió de les mobilitzacions: a través del web de l’Ajuntament, enllaçant el Blog, que facin 5 pancartes ennloc de 2 (per penjar-les pel poble). També hem comentat que els podriem demanar un megàfon, tot i que ens n’han deixat un de Toolbistek (se’l queden la Pilar i el Miquel).
·         Hauriem d’informar que continuarem fent les manifestacions cada dilluns.
·         Quedem dijous 18-agost, 19h a l’Ajuntament per imprimir els cartells de l’agost i ¿octavetes per portar dilluns a la mani i que la gent les reparteixi?. La Cinta trucarà al Manel per avisar-lo.
-          PROPOSTES (xarxa):
·         Obrir una conta de correu (ex. molinscontralesretallades@gmail.com) on la gent pugui contactar amb la gent de la Comissió. ¿Qui ho farà?
·         Canviar el nom del Facebook (No al tancament d’urgències) per Molins Contra les Retallades. Ho farà el Carles!
·         Blog: Hauriem d’actualitzar la informació. El Carles comenta que les contrassenyes per gestionar-lo potser estan penjades al Google Groups (no ho he sabut mirar). També parlem de canviar-li el nom (Molins Contra les Retallades). No sabem si es pot fer amb el mateix blog o se n’haurà de crear un de nou. El Carles ho mirarà!
-          PROPOSTES (Accions):
·         La Isabel torna a llançar una proposta que ja va comentar a l’Assemblea que consisteix a demanar als polítics municipals que es rebaixin el sou i pagar amb aquests diners el personal sanitari del CAP. La proposta no es consensua, però sí que ens quedem  amb la idea de fer propostes concretes amb solucions en positiu.
·         La proposta de tancar-nos al CAP segueix en peu, tot i que no es veu clar que tota l’Assemblea recolzi una mobilització d’aquest tipus ni que disposem dels mitjans personals per a dur-la a terme. Parlem de buscar gent que estigués disposada. També de buscar algú de Castellbisbal que pugui explicar-nos la seva experiència (fins i tot, se’ls podria convidar a una Assemblea per animar la gent en aquest sentit). La Noa intentarà contactar-hi.
·         Parlem d’altres mobilitzacions convocades a nivell global: 15 d’octubre (Manifestació a nivell europeu. Es preveu que arribi la Marxa popular Indginada a Brusel·les), 18-setembre (Mobilitzacions de Sanitat a nivell estatal. Parlem de tallar carreteres a tot el Baix Llobregat).
·         Recollida de signatures: la Cinta farà el text de l’encapçalament. Serà una taula Excel (amb espai per a: Nom, Cpgnoms, DNI i signatura) ¿Parlem de començar a recollir-les el dia 5?
·         Contactar amb el perosnal mèdic que està patint les retallades: la Cristina ha de parlar amb una familiar que hi treballa. El Dalmau intentarà contactar amb el noi de Vallirana que pot parlar amb la gent de les Ambulàncies.
·         Fer una reclamació per escrit al CAP queixant-nos que porten dos dilluns tancant mitja hora abans. Hi hem d’anar quan està obert, demanar-lo i ho fem allà mateix. Es parla de comentar-ho a l’Assemblea per animar la gent a que ho faci. (He vist que també es pot fer per internet: https://salut.gencat.cat/pls/catsalut/cawpk410.verifica).
-          PROPOSTES (Difusió):
·         El Dalmau va enviar un cartell per a les properes mobilitzacions. Acordem posar-hi que ens trobarem “Cada dilluns” i així no n’hem de fer un de nou cada setmana. Això per a les mobilitzacions de l’agost. Al setembre en farem un d’específic per la del dia 5 (els penjarem el 29). Diem d’imprimir-los en paper de color.
·         Ens poden fer impressions en dina3 de cartells. ¿Decidim “guardar-les” per a la mobilització del dia 5. Les hauriem de passar el proper dimecres per a que doni temps de fer-les. També ens fan 500 còpies en dina4 que farem per al dia 5. Hem dit de fer cartells d’aquesta mida per donar-los a l’Assemblea i que cadascú de nosaltres el pengi al seu bloc de pisos?
·         Penjarem una pancarta a la Pl de la Creu, que té molta visibilitat.
·         A més, es poden fer pancartes per als balcons, cartells per portar al cotxe. Hem dit de comentar-ho a la propera Assemblea perquè cadascú de nosaltres ho faci a casa seva. Hem parlat de quedar un dia per a fer pancartes  ¿Comentar-ho a la propera Assemblea i crear un equip per a fer pancartes?
·         Parlem de fer octavetes per repartir dilluns explicant molt resumidament el tancament d’urgències. També per a convocar a la manifestació del dia 5. El Dalmau farà el disseny i la Cinta el text i el passarà a l’Ajuntament perquè l’imprimeixin.
·         Parlem de fer difusió entre les Associacions de veïns i entitats del poble. El Miquel Àngel enviarà un mail amb el cartell de les mobilitzacions per si se’l volen imprimir i penjar-lo (passarà abans el text pel Google Groups). El Carles comenta que des de Molins Decideix li poden passar una llista amb els contactes de les entitats de la vila. A més, la Roser té els telèfons.
·         Fer una falca a Ràdio Molins on s’expliqui que han tancat el servei d’urgències i es convoqui la ciutadania a les mobilitzacions. L’Alexandra s’ha ofert per posar la seva veu (té un programa a la ràdio). Parlem de grabar-ne vàries (una més informativa, una altra que convoqui per a la Manifestació del dia 5…) i que les vagin posant. El Miquel Àngel parlarà amb l’Oriol Romeu!
·         Sorgeixen altres propostes que queden en l’aire com anar als Matins de TV3 o a MolinsTV.
·         A l’última Assemblea ens van preguntar si haviem enviat informació per correu electrònic (la llista que es va recollir). Encara no hem enviat res i decidim que seria interessant fer-ho. Les adreces les té el Maymó i està de vacances així que ho deixem per a la propera reunió.
-          MANIFESTACIÓ 5-SETEMBRE:
·         Es parla de fer-les més sorolloses, però no a tohom li agrada la idea així que ho deixem al parer de cadascú.
·         Es comenta la possibilitat d’aprofitar que serà una manifestació més gran per fer un canvi d’estratègia a partir d’aquí.
-          Els últims temes no eren tan urgents i han quedat pendents per a la propera reunió. El Dalmau comenta que, pel que fa a Educació, ha parlat amb un professor del Bernat el Ferrer i diu que podem anar a l’institut a fer una xerrada, que allà s’estan movent força. També tenim contacte amb el Luis de Requesens (la Noa hi treballa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada